Friday, April 27, 2012

CT bersama Mingguan Wanita

 

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua teman-teman dan pengunjung setia Dapur CT. Alhamdulillah dah sampai kita dipenghujung minggu yang terakhir untuk bulan April. Hari Selasa minggu depan dah pun masuk bulan Mei. Sekejap sungguh masa berlalu kan.

Hari ni CT tak update entri masakan ye. Dan izinkan CT menyelinapkan entri tentang paparan seseorang berbaju merah hitam dan memegang sudip seperti hendak mengetuk seseorang yang dipaparkan dalam Mingguan Wanita keluaran 27 April - 3 Mei 2012. Siapa lagi yang pakai baju merah pegang sudip macam tu kalau bukan Che CT hehehe.

Sebenarnya CT telah ditemu-ramah oleh wakil Majalah Mingguan Wanita pada hari Ahad dua minggu yang lepas. Dalam temu-ramah tersebut CT diajukan beberapa soalan yang meminta pendapat CT tentang perkembangan dunia blogging secara keseluruhannya dan juga serba-sedikit kisah penglibatan CT dalam blogging masakan secara khususnya. Kemudian penemuramah tu tanya kat CT mana dia boleh dapatkan gambar CT, jadi CT jawablah mungkin dia boleh ambik dari blog ni.

Mulanya CT ingat penemuramah tu cuma sekadar membuat kaji selidik dan CT tak terlintas langsung pun yang dia sebenarnya betul-betul nak terbitkan dalam Majalah Mingguan Wanita, hinggalah Hari Selasa yang lepas bila salah seorang teman rapat bagitau dia ternampak gambar CT kat dalam tu. Apalagi, terus tepon my laling mintak dia belikan kat tempat kerja dia. Dan bila suami CT balik keje dan CT mula membelek majalah tu nak tengok halaman yang ada muka CT tu, rasa nak tergelak pulak bila tengok gambar CT pegang sudip tu yang dimuatkan dalam majalah tu hehehe. Tapi tak apalah sebab memang itupun trademark CT. Tapi yang buat CT betul-betul nak tergelak bila CT dipetik sebagai berkata "Selain melayari blog masakan, saya juga tidak ketinggalan membaca blog hiburan dan politik". Tang politik tu yang CT tak tahan tu hehehehehe. Rasanya CT tak sebut pun pasal politik. Ini mesti kes kata-kata CT telah disalah tafsir hehehe. Tapi tak apalah, tak ada hal pun.

Apa pun, CT nak ucapkan terima-kasih buat Majalah Mingguan Wanita kerana sudi memuatkan sedikit kisah blogging masakan CT dalam majalah tersebut. Okeylah, setakat ini dulu CT berceloteh. Sampai kita berjumpa lagi nanti ye, salam sayang dari CT.. daaaaa..


 

43 comments:

  1. salam kak ct
    tahniah yer..tumpang bangga kak,smoga blog kak ct lbh deboommm dimasa akan dtg..aminn...

    ReplyDelete
  2. Salam pagi Jumaat CT,

    waa tumpang gembira,makin kedebaadeboom Ct sekarang..seronok.rasa nyer blogger masakan lebih terserlah laa sekarangkan..TAHNIAH!!!

    ReplyDelete
  3. Salam kakak comel, tahniahhhhh!!! masuk majalah lah dia, ;-) nanti nak mintak otograp tauuuu!

    ReplyDelete
  4. zila 4ever ~

    Wa'salam Zila, tr kasih insya'Allah, doa2kan untuk k.ct dan begitu juga dengan Zila :)

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum kak ct...
    tahniahhh kak..
    cantikkk gambar tu kak...
    seronok mas tengok..
    makin glemerrr akak sorang nie...

    ReplyDelete
  6. KakAsma ~

    Wa'salam KakAsma, alhamdulillah .. semoga blogger masakan semakin kehadapan berbanding dulu ya Kak, terima kasih banyak2 :)

    ReplyDelete
  7. ijayuji ~

    Wa'salam Ika cayanggg...tr kasih. alahh k.ct insan biasa tak perlu sain2 buku dah, bukan retis pun yangg ...hehehe

    ReplyDelete
  8. Mas ~

    Terima kasih Mas, Alhamdulillah moga kawan2 blogger yang lain akan sampai ketahap ini juga. k.ct tumpang gembira juga pada kawan2 yang lain, Insya'Allah tunggu Mas dan kawan2 yang lain2...Aminnn

    ReplyDelete
  9. Salam, Kak Ct, dalam banyak2 gambar, gambar tulah yang paling comel, heheh

    ReplyDelete
  10. wow makin glamor mama cute kita ni...tahniah ct ;)

    diam ubi,diam berisi...i like!

    tahniah berkali-kali beb hehe ;)

    ReplyDelete
  11. Tahniah. I pun suka sangat tengok gambar tu. Kena CT ni utk ambil gambar saya dengan posing macam tu. Boleh pinjam sudip tu sekali.

    ReplyDelete
  12. TAHNIAH...TAHNIAH kak CT...semoga lepas ni akan lebih sukses dan lagi meletoppp...suka tgk...nti QH nk baca majalah tu...wah kemain ramping lagi body akak tu...jeles tgk...ape rahsianya yer...hehehe

    ReplyDelete
  13. salam CT wah tahniah lah dari akak ya caya lah tang pegang sudip tu adengan yg menariksss

    ReplyDelete
  14. TAHNIAH kak ct..dpt ditemuramah majalah femes tuu..hehe.nanti kite cari,dah lama gak tak beli MW..dulu2 selalu lak.cam x bkesempatan lak kblkgn ni..huhu..

    Apa2pun gamba kak ct pegang sudip tu mmg mahal..pasni leh framekan sudip tu kak wat kngn.hihi...gurau je kak..jgn marah ye..kang ilang awet mude :D

    ReplyDelete
  15. wahh hebat ct sekarang.. tahniah ya! :)

    ReplyDelete
  16. tahniah3...akak mmg the best..lagi satu yg ucu kagum tu tang badan yg solid molid tu..walaupun akak masak yg sodap2 badan mentain cantikkkk...

    ReplyDelete
  17. tahniah kak ct..terima kasih kerana berkongsi respi2 yang sedap2..

    teruskan usaha mencapai apa yang dihajati...

    ReplyDelete
  18. Salam CT....Tahniah ct..berbaju merah dan cik sudip.Terima Kasih kerna berkongsi resepi yg sedap2.

    ReplyDelete
  19. akak ayu ada tgk dalam m.wanita semalam..hihi..mmg dh lama ikuti akak pernh cuba resepi akk mmg mnjdi..sedap!!mohon share ya..nak promote kat blog..hehe

    ReplyDelete
  20. Salam CT.. Tahniah yaa... datang membalas kunjungan.. terima kasih sudi add.. dah follo Ct tau.. tq so muchhh... wahhhh cantiknya! suka blogs ni... ada gaya! muahhh cayang from Sha...:)))

    ReplyDelete
  21. salam kak CT...TAHNIAH yer kak, glamer gitu...hihihihih

    ReplyDelete
  22. Salam CT

    Tahniah CT
    semoga CT semakin bersemangat untuk berblog dan ianya dapat menjadi pemangkin untuk menghasilkan karya yang terbaik!

    ReplyDelete
  23. Salam CT.Tahniah...gambar pegang sudip tu yg kelas!moga terus ceria berkongsi resepi.
    kalau di Msia mmg tak miss majalah MM ni...

    ReplyDelete
  24. tahniah CT.. tumpang gembira.. n awet muda .. hihihi

    ReplyDelete
  25. As'salam Kak CT ....

    Tahniah kak !!!
    (Muahh muahhhh + BIG hugs) hehe . . .
    Moga kak CT terus berkarya dan terus memberi sumber inspirasi buat Nina.

    ReplyDelete
  26. salam kak ct..tahniahh..tp klaka plak tang tokok tambah tuh heheheh..smg terus sukses yaa

    ReplyDelete
  27. Assalam ct,
    wah tahniah sekali lagi kerana masuk dalam majalah wanita pula ya...memang hebatlah ct ni..
    Congratulation buat ct dan family kerana tanpa sokongan mereka, tak mungkin boleh layan blogging2 nikan..sebab it takes up time ..ct boleh check inbox kat fb tak..thanks.

    ReplyDelete
  28. Malam Ct,
    alamak ... kelmarin petang ada Amie ke kedai buku, belek-belek majalah dan beli beberapa naskhah majalah kegemaran, nampak Majalah Mingguan Wanita tapi tak pula sempat nak rembat sebab anak dah merengek nak pulang... agaknya kalau Amie beli, dapat jugalah tengok wajah Ct yang pegang sudip tu, dan juga baca tentang diri Ct dalam majalah tu.
    Apa pun, tahniah diucapkan, terus maju ke depan, dan semoga berjaya dalam dunia masakan yang Ct dan kita semua cintai!

    ReplyDelete
  29. Assalam Kak Ct, tahniah kak semoga akak terus bersemangat lagi utk berkongsi cerita masakx2 dan resepi yang mantop lagi di alam maya ni. saya dulu memang suka beli mingguna wanita ni sejak dok sini tak pernah beli dah la.

    ReplyDelete
  30. Tahniah kak ct.. masuk majalah lg.. makin berkembang la blog akak nnti ye..

    ReplyDelete
  31. Assalam Akak, lama dah tak jenguk akak sejak blog personal akak dah kurang aktif. Rupa-rupanya dia sibuk masak-masak eh? Hehehe... Akak ingat saya lagik tak? :)

    Tahniah keluar magazine gitu :)

    ReplyDelete
  32. Seperti kukenal Si baju merah hitam bersenduk tu.. Tapi di mana ya.....

    Wah... Tahniah.. Bravo Kak CT.. Kenalah kenduri ni..

    ReplyDelete
  33. tu la pasal, org rumah duk ckp mcm kenal dalam majalah tu...comfirm....tahniah akak...

    ReplyDelete
  34. CT, akak baru jenguk blog ni haa...3 4 hari yg sibuk sangat, x sempat beronline lantaran outstation ke Tioman..Tahniaaaahhhh CT, moga terus maju dan maju okeehhhh...lebiiuuu ^__^

    ReplyDelete
  35. wah banyak sgt cerita menarik yg diana dah ketinggalan akhir2 nie...

    tahniah sekali lagi dr diana .. moga akak akan terus maju jaya... ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...